Co vše je potřeba pro získání turistického víza do Ruska?

06.06 2018|Cestování

Cestujete-li do Ruska za účelem dovolené, prohlídky památek, návštěvy veletrhu nebo na krátkou a neformální obchodní schůzku, budete potřebovat turistické vízum. Bohužel, nebo spíše bohudík, pro jeho získání nestačí „udělat oči“ na slečnu na recepci na zastupitelském úřadě. Vše musí projít oficiální cestou, která začíná předložením těch správných dokumentů. Které to jsou?

Základní dokumenty

Potřebovat budete v prvé řadě cestovní pas, který je platný i 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruska. Pasy s expresním vyřízením a dobou platnosti 6 měsíců tedy nelze v tomto případě použít. Pas musí mít volnou celou jednu dvoustranu. Kromě pasu musíte mít k dispozici také kopii datové dvojstrany pasu s fotografií.

Další dokumenty

Dále budete potřebovat průkazovou fotografii, a když říkáme, že vám obličej vystřižený z fotografie z dovolené u moře stačit nebude, tak nám to věřte. Fotografie pro turistické vízum musí splňovat důležitá kritéria, mezi něž patří např. barevnost pozadí (musí být bílé) pozice fotografovaného, možnost použití různých doplňků, v neposlední řadě také i kvalita fotografie, například foto, z fotobudky u metra není nejlepším řešením, nejlepší variantou je – foto v profesionálním foto studiu, kde se dělají fotografie pro dokumenty.

Základní dokumenty


Další důležitá potvrzení a potřebné dokumenty

Potřebovat budete také potvrzení o zaplaceném cestovním pojištění, ve kterém musí být uvedeny osobní údaje pojištěné osoby, doba platnosti pojištění, územní platnost, razítko pojišťovny a podpis. Doba platnosti pojištění by měla být na celou dobu platnosti víza a důležitá je územní platnost, kde musí být uvedeno území Ruské federace, případně Evropa (pokud máte v plánu navštívit evropskou část Ruska) či celý svět.

Potvrzení o přijetí zahraničního turisty a voucher od cestovní kanceláře je dalším dokladem, který budete při žádosti o vízum do Ruské federace potřebovat. Nemusíme asi dodávat, že přání, které jste dostali od příbuzných z Ruska k Vánocům, nebo prostá rezervace v hotelu mezi takovéto doklady rozhodně nepatří.
Posledním dokladem je vyplněný, na základě dříve zmíněných dokumentů, vytištěný a osobně podepsaný dotazník, který můžete získat pouze prostřednictvím speciálního webu Konzulárního útvaru MZV Ruské federace https://visa.kdmid.ru/.

Další důležitá potvrzení


A co dál?

Všechny uvedené doklady je možné podávat nejdříve 3 měsíce před odjezdem. Turistické vízum do Ruské federace platí pouze pro jeden vstup (ve výjimečných případech i pro dva vstupy) a jeho platnost je do 30 dní (v souladu s voucherem). Při vyzvednutí víza si také nezapomeňte pečlivě překontrolovat veškeré údaje. Bylo by škoda neodletět jen proto, že ve vašem jménu je o jedno písmenko navíc.

Vzhledem k výše napsanému je mnohem jednodušší se obrátit na ruské vízové centrum VHS a to hned z několika důvodů. Prvním důvodem jsou naše dlouholeté zkušenosti v oblasti víz do Ruska (od roku 2013 jsme v ČR zajistili více jak 80 000 víz) a nikdo nedokáže odvést práci lépe než my. Za druhé Vám můžeme zařídit plný servis – zařídíme všechny potřebné dokumenty pro získání víza. A za třetí máme nejnižší ceny v ČR na trhu. A proto neváhejte a kontaktujte nás.

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Co vše je potřeba pro získání turistického víza do Ruska?
Zajímavosti a novinky

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ